Gümüşhane’nin güz güzellikleri ile sarhoş etti

– Gümüşhane’nin güz güzellikleri ile sarhoş etti

GÜMÜŞHANE – Tarihi İpek yolu üstünde yaylalar diyarı olarak tanıdık ve 2 bin metre üzerinde sayımsız yalman dağları, kendine özgü coğrafyasıyla temas zaman etkileyici görüntüler sunan Gümüşhane coğrafyası sonbahar mevsimiyle gelişigüzel renkten renge bürünürken, bölgenin güzellikleri havadan görüntülendi.

Gümüşhane’nin güzellikleri yutmak, akman havasını solumak, sıradışı coğrafyasını seçmek için Samsun’dan Gümüşhane’ye mevrut SAMDOST ekibi bölgenin güzelliklerini havadan görüntüledi. Ekibin ilk durağı Örümce Ormanları Tabiatı Himaye Alanı ve Çağlayandibi Şelalesi Zevk Parkı oldu. Henüz sonradan Yağız Mağarasını konuşma fail ve Limni Gölü Gusto Parkında konaklayarak geceyi burada nâkil gök bilimi kentin büyüleyici görüntülerinden etkilenirken, ellerinden makineleri ve telefonları bırakmayarak artağan artağan ışık çekti. Ekipte yer kayran dijital muhteva üreticisi ve foto sanatçısı Amaç Somuncu’nun dronla çektiği ve toplumsal medyada paylaştığı görüntüler binlerce öğün izlendi, beğenildi ve paylaşıldı.

“Ayrımsız sonraki gezimizde henüz isimsiz yerlerini icat etmek isteriz”

Gümüşhane ziyaretinde Örümcek Ormanları Tabiatı Siper Alanında yüzyıllardır yaşayan abide ağaçları görmenin kendilerini çok etkilediğini kaydeden Misyon Somuncu, “Görselliği çok efdal olduğu üzere arkadaşlarım orayı çekmeye doyamadı. Aynı ahir durağımız Kara Mağarası oldu. Bu mağaranın yaşı 15 milyon yıl olduğu söyleniyor. İçinde sarkıtlar, dikitler, travertenler, felç taşları bizi az çok etkiledi. Doğasına uygun yerine buranın düzenlenmesi bizi haddinden fazla sevindirdi. Ahşap el çok güzeldi. Işıklandırma sistemini da çokça beğendik. Limni Gölü Gusto Parkında kendimizi evimizde kabilinden hissettiğimiz ortamda konakladık. Göl kenarında kaldığımız amacıyla bölüm doğumunu tutkun olmak istedik fakat kalktığımızda güneşin önünde bulut vardı göremeyeceğiz diye niteleyerek karamsarlığa düşmüştük fakat natür sürprizlerle yoğun olduğu üzere eksantrik tıpkısı şaşırtı bizi karşıladı. Dron uçururken baktık kim yetişkin vadinin içre bire bir sis denizi var. Nazik afiyetle gözetleme kulesinden bu vadiyi izledik. Gümüşhane gezisi çokça güzeldi. Işık makineleri ve telefonlar elimizden düşmedi. Dronla üstelik çokça evire çevire manzaralar çektik. Bu bizim için çok adamakıllı tıpkısı belgelik ve hatıra oldu. Buralar Gümüşhane’nin bilinen yerleriydi. Tıpkısı ahir gezimizde daha bilinmeyen yerlerini nail olmak isteriz. Herkesi buraya nida ediyoruz” dedi.

Share: