Ardahan’da Prof. Dr. Günay Karaağaç anısına “Köken Bilimi Çalıştayı” düzenlendi

Ardahan Üniversitesinde (ARÜ) geçmiş yıllarda fariza yapan Prof. Dr. Günay Karaağaç anısına “Köken Bilimi Çalıştayı” düzenlendi.

ARÜ Öğretmen Ahmet Yesevi Konuşma Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay, çalgı dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, çalıştayda yaptığı konuşmada, Günay Narven ile uzun yıllar çalıştığını, bugünde kendisini anmak için toplandıklarını söyledi.

Üniversite yerine buruk ve tıpkı o kadar üstelik kurum dolu bire bir dönme yaşadıklarını ifade eden Biber, “Hakeza bire bir eşsiz ve değerli insanı andığımız için gururluyuz. Aramızda Türk dili ve köken bilimi alanında haddinden fazla eşsiz insanlar bulunuyor. Bugün onları burada ağırlamaktan gelgel ve bahtiyarlık duyuyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile hocamızın ruh dünyasının naif olduğunu görüyoruz. Günay Karaağaç hocamızı üniversitemizde istihdam etmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu bir defa daha yaşadığımızı ifham etmek istiyorum.” diyerek konuştu.

ARÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şenel bile çalıştayda Karağaç’ı anmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu çalıştay Türkiye’nin her alanında hele etimoloji konusunda çok emeği olan ayrımsız hocamızı anmak üzere hazırlandı. Zımnında kendisinin uluslararası makaleleri ve kitapları zaman burada tıpkısı kez elan gündeme geldi. Bu nedenle hocamız bu alana sayımsız katkılar sağlamış biridir. Mesleğine tutkuyla sınırlanmış biri olan hocamızın şahsıma kattığı seçme madde hesabına kendimi şanslı hissettirdiğimi belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Share: