Depoda sâdır yangın itfaiye ve yurttaş seferberliğiyle söndürüldü

Depoda sâdır cuşuhuruş itfaiye aracı ve yurttaş seferberliğiyle söndürüldü

AKSARAY – Aksaray’da 3 katlı apartmanın depo yerine mergup serencam katındaki dairede çıkan cuşiş itfaiye aracı ve vatandaşların seferberliğiyle söndürüldü. Falsolu park fail ve itfaiyenin geçişine engel olan ayrımsız komütatör itfaiye aracı ile vatandaşların müdahalesiyle bulunduğu yerden debi ettirildi.

Ateş, Zincirli Mahallesi 508.Sokakta mevcut 3 bükülmüş Sebep Apartmanının 3. katında bulunan dairede çıktı. Edilen bilgiye göre, gün enerjisi imalatı işleyen Ademiyet Aygün’ün depo adına kullandığı dairede yanan sobadan sıçrayan ateşli depoda bulunan inşaat malzemeleri ve plastik maddelerin üzerine düşmesi sonucu cuşuhuruş bundan sonra. Sünger ve plastiklerin tutuştuğu yangında alevler çabucacık büyürken dairenin camlarından sâdır dumanı gören vatandaşlar durumu 112 Ivedili Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay adına itfaiye aracı ekibi atıf edildi. Olay adına mevrut itfaiye aracı hem hatalı parklar hem da sokak darlığı nedeniyle cuşiş hesabına ulaşmakta ağırlık çekti. İtfaiye aracından nazil görevliler ve vatandaşlar hatalı otopark eden benzeri aracın sahibine ulaşamayınca tekerlerinden kaldırarak aracı itip itfaiye aracı aracının sokağa girmesini sağladı. Fenomen yerine geldiğinde ise vuzuh sokaktan dönüş yapamayan itfaiye aracı aracını gören vatandaşlar itfaiye aracı erleri ile birlikte seferber oldu. Vatandaşların sebebiyle yangının olduğu apartmana vasıl itfaiye aracı ekipleri 2’inci katın penceresinden hortum ve söndürme tüpü çekerek yangına engelleme etti. Yapılan müdahalenin peşi sıra söndürülen yangından sonraları depo olarak beğenilen dairede soğutma çalışmaları yapıldı.

Depo sahibi Hiçlik Aygün, “Burada malzemelerimiz vardı. Plastik malzemelerimiz, bura 3 hatim yanan yerde birkaç tıpkısı 5-10 bin liralık malzememiz vardı. Zararımızın hangi kadar olduğunu bilmiyoruz. İtfaiye söndürünce bakacağız. Boruların üzerine yaptığımız kaplama vardı. Burayı depo kendisine kullanıyorduk” dedi.

Share: