Alman BASF 2 bin 600 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Alman kimya şirketi BASF, Rusya- Ukrayna savaşıyla erke krizinden kaynaklanan ağır yüklerin arkası sıra ilkin Avrupa atılmak amacıyla dünya genelinde 2 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi

BASF’den yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa’daki efdal kaba yön ve enerji maliyetleri, kalan fiyatlar ve nema oranları, şişkinlik ve kovid pandemisinin gelişimi nedeniyle geçen yıl ortaya sâdır faziletkâr düzeydeki belirsizliğin 2023 yılında dahi bitmeme edeceğine vurgu yapıldı.

Bu belirsizliklerle birlikte şirketin 2023 kazançlarında daha çok düşüş olacağı uyarısında bulunulan açıklamada, BASF’nin kestirmece üçte ikisi Almanya’birlikte atılmak için tahminî 2 bin 600 kişinin işine serencam vereceği ve nasip gabi alımlarını durduracağı bildirildi.

BASF, 2023 yılı için ürem ve vergi öncesi revize kazancının (FAVÖK) 2022’deki 6,9 milyar avrodan 4,8-5,4 bilyon ekü arasına ineceğini belirtti.

BASF İcra Müesses Başkanı Martin Brudermueller, konuya ilişik değerlendirmesinde, Avrupa’nın rakiplik gücünün, tafsilatlı cevaz süreçleri ve alelhusus üretim faktörü üzere faziletkâr maliyetleri içeren lüks düzenlemelerden henüz aşkın zarar gördüğünü kaydetti.

Share: