Yıldırı örgütü PKK’ya mukavim ailelerin çağa nöbeti dördüncü yılında

Kandırılarak dağa kaçırılan çocukları üzere HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Ilkgüz 2019’da yurt eylemi başlatan ailelerin destani direnişi 4’üncü yılında. 304 ailenin katıldığı çağa nöbetinde 4 yılda seçme bölüm yapılan çağrılar sonucu 37 teşekkül mensubu ailesine kavuştu.

Diyarbakır’bile, oğlunun HDP’liler vasıtasıyla dağa kaçırıldığını iddia fail temel Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019’bile oturma eylemi başlattı. Akaret, oğlunu teröre kurban parçalamak amacıyla başlattığı kararlı savaş yardımıyla 24 Ağustos 2019’üstelik evladına kavuştu. Akaret’ın azimli eylemi ve yaktığı yanarca, Türkiye’de bir nice aileye cesaret ve umut oldu. Bu bıçkın duruşu gören aileler, 3 Eylül 2019’de HDP İl Başkanlığı uğrunda başlattığı velet nöbeti 4’üncü yılına girdi.

Evlatlarını terörün batağından yetirmek isteyen ve Türkiye’nin dört bir yanından mevrut gayrı ailelerin dahi katılımıyla kopya seçkin sabık dönem artarak 304’e ulaştı. İlk günden itibaren evlatlarına ittihat etmek için sürdürdükleri kararlı duruşlarıyla HDP ülke binası önünden ayrılmayan anne ve babalar, literatür sıcağında, kışın soğuğunda eylemlerine aleniyet vermeden bitmeme etti. Aileler, nöbet yerlerini yersiz tutmak için aileleriyle dönüşümlü eylemi sürdürdü. Aileler, tamam dünyayı etkisi altına düzlük Covid-19 salgını döneminde dahi lazım tedbirleri alıp eylemlerinden vazgeçmedi. Geride artan 3 yılda annelerinin kucağındaki ayrıntılar, ağabeyleri ve ablaları amacıyla kullanılmamış yaşlarına eylem çadırında girdi.

Kararlı vakfe 37 evladı ailesine kavuşturdu

Eylemle 37 aile, terörün pençesinden kurtardıkları evlatlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. Asıl ve babalarının “gabi dön” çağrısına ilgisiz kalmayıp örgütten kaçarak asayiş güçlerine tasdik olan çocukları gören değişik aileler, eylemlerinde daha azimli ayla geldi. Annelerin kararlı duruşu, HDP’ye kepenk kapattırdı. Ailelerin haykırışlarını sezmek istemeyen HDP’liler, çareyi ayrımsız süre kepenklerini kapatmakta buldu. Ailelerin azimli duruşundan sonra HDP, yer binasında yaptığı faaliyetlerini kaza binalarına taşıdı. İddialara göre, bu süreçte yıldırı örgütü PKK yandaşları, ailelere tehditlerde bulundu, onları yıldırmaya çalıştı. Konfirmasyon olan gençler, ifadelerinde yaşadıkları herhangi bir şeyin zorla yaptırıldığını öne sürdü.

Ailelerin duruşu, Türkiye sınırlarını aşarak Almanya’ya kadar ulaştı

Ailelerin duruşu, Türkiye’ye ile tutkun kalmadı. Almanya’ya büyüklüğünde ulaştı. Berlin’birlikte dallı güllü ve yıldırı örgütü PKK yandaşlarınca kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, 12 Kasım 2019’dan beri haber alamadığı kızını uydurmak üzere 29 Gücük Ay 2020’birlikte terör örgütüne arkalayan bire bir derneğin uğrunda yerleşme eylemi başlattı. Maide T., elan sonra eylemini Başbakanlık binası uğrunda sürdürdü. Ailelerin iyi sesi, İzmir, Van, Hakkari, Şırnak ve Muş’ta fiyat bularak buralarda eylem başlatıldı. Bu haykırışlara Sivil Topluluk Kuruluşları, dernekler ve insanlar duyarsız kalmayarak ailelere bindi ziyaretlerinde bulundu. Destek ziyaretleri, bunlarla ilişkin kalmadı. Domestik ve yabancı diplomat ve bürokratlardan sanatçı, spor camiasına kadar buldu.

Türkiye’da ve Diyarbakır’dahi temaslarda mevcut Avrupa Parlamentosu üyesi Tomas Zdechovsky 7 Teşrinisani 2019’de, Avrupa Konseyi Yerel ve Lehçe Yönetimler Kongresi Teftiş Komisyonu Türkiye herif raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström 3 Teşrinievvel 2019’birlikte, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick John Chilcott ve Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya’nın bile vadi aldığı 9 ülkenin büyükelçisinin bulunduğu gök bilimi 8 Ara 2019’da görüşme etti. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Avusturya’dan mevrut gurbetçiler birlikte annelerle görüştü.

“40 senede geçse eyleme devam edeceğiz”

Oğlu Açık Deniz amacıyla habitat eylemini sürdüren ana Kamile Küçükdağ, üçüncü yılın bittiğini, 3 Ilkgüz’birlikte dördüncü yıla gireceklerini söyledi. Çocuklarını almayana kadar, ayakta olana kadar, 40 senede geçse eyleme devam edeceklerini vurgulayan Küçükdağ, “Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Güneş Tacı virüs demedik, kar, kış demedik, yaz demedik, daima buradayız. Tek madde istemiyoruz. Serbest çocuklarımızı istiyoruz. Ora Allah yolu değildir; Tanrı yolu olsaydı derdim Allah yoludur kalsın. Onları kandırıyorlar. 37 emanet doğrulama oldu. Ukubet var diyorlar. Ceza bulunmayan” dedi.

“Gösteri, Diyarbakır ile bağlı kalmadı”

Süleyman Çetinkaya’nın ablası Zekiye Bozdağ, Hacire Akar’dan sonraları HDP önüne gelen ikinci karı olduklarını hatırlattı. Kardeşi Süleyman’ın 30 Ağustos 2019 yılında HDP Toyluk Kolları aracılığıyla kandırılarak dağa gönderildiğini öne süren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“3 Ilkgüz 2019’dan beri burada nöbetteyiz. Üçüncü yılımız bitiyor, dördüncü yıla giriyoruz. Bütün Türkiye’yi desteğe bekliyoruz. Gösteri Diyarbakır ile kalmayıp Türkiye’nin birçok yerinde gösteri özne aileler oldu. Buradan de çocuklara sesleniyorum. Ana ve babalar sizleri almayana kadar banko vazgeçmiyoruz.”

Zafer Münevver’ın annesi Sabire Görgülü ise Samsun’dan geldiğini, oğlunun 2017 yılında HDP’liler vasıtasıyla kandırılarak dağa gönderildiğini doğacak sürdü.

Mücadelelerinin üçüncü yıl bittiğini, dördüncü yıla gireceklerini nâkil Entelektüel, “Burada dört sene değil, kırk yılda geçse mücadelemiz bitmeme edecek, burada evlatlarımızı bekliyoruz temel ve babalar olarak. Buradan evladıma de çağrıda mevcut olmak istiyorum. Oğlum Zafer, hangi peki dön gel. Ilkokul yıldır özleminle, hasretinle ölüyoruz” diyerek konuştu.

“Medya olmasaydı kimse sesimizi duymazdı”

Yusuf Begdaş’ın babası Celil Begdaş de 5 Mayıs 2019’dan beri HDP’nin kapısında olduğunu kaydetti. 3 yıl 3 ay ilk oğlunun HDP’nin binasından gittiğini kanıt fail Begdaş, “Burada habitat eylemine önceden bu kadar evladımızı beklemiyorduk. 37 evladımızı getirdik. Hepsi esas ve babasına kavuştu. Medyanın birlikte gücü vardı. Medya olmasaydı kimesne sesimizi duymazdı. Bilcümle medyaya teşekkürname ederiz. Bu binayı heybet kapatamadı, esas ve babalar kapattı. Çünkü bu HDP, hırsızdır. Bu kollar bu binadan gitti” şeklinde konuştu.

“Bu büyüklük sokakta kurulmuş ayrımsız talih değildir”

Gülcan Biçer’in babası Necmettin Biçer, kızının 2015 yılında terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP eliyle Adana’de kaçırılıp ayrımsız şekilde terör örgütüne teslim edildiğini iddia etti.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde asıl ve babalar namına üç yılı tamamlayacaklarını dile getiren Biçer, şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye’nin beherglas yanından mevrut aileler namına eylemimizi sürdürmekte kararlıyız. en üst çocuğumuz dağdan ininceye kadar kesinlikle buradan ayrılmayacağız. Sistem böyle bilsin. HDP’lil bilsinler ki, bu büyüklük hepimizin. Yanlış yolda olduklarını daha fark etmemişler. Bu mutluluk sokakta müesses aynı mevki değildir. Onların ensesinden ayrılmayacağız. Buraya geldik tıpkı sene dolmadan kilit vurup kapattılar. Suçlu oldukları amacıyla bizden kaçtılar.” – DİYARBAKIR



Share: