Akaryakıt zamları çevirici kullanımını azalttı

18 gözyaşı üstü temsili 800 fert ile online anket yöntemi ile yapılan araştırı, gelişigüzel 10 şalter sahibinden 9’unun bağlanak çevirmeye korktuğunu ve araçlarını geçmiş dönemlere göre elan beş altı kullandığını ortaya çıkardı.

Dünya’nın haberine göre, Ipsos vasıtasıyla gerçekleştirilen Anti Kriz Monitörü araştırmasında toplumda açkı sahibi olan bireylerin, akaryakıta mevrut zamlardan sonraları istimal eğilimleri incelendi. Geçmişe göre bugünkü istimal durumları, araçları ile işe gitme, alışverişe gitme yahut hafta sonu gezmeye gitme davranışları, yapılan araştırmada kovucuk altına makbuz. Bu konularda tasarruf yöntemleri neler, akaryakıt alımlarına lacerem yansıyor, araç sahipleri, aracını satmayı düşünenler, satıp yenisini almayı düşünenler, bireylerin umum bu konularda kuşkusuz aynı fikre erbap oldukları hususlarında rapor, şekilperest ve davranışları incelendi. 18 yaş üstü temsili 800 can ile online sormaca yöntemi ile yapılan araştırı şu sonuçları ortaya çıkardı:

Kurgu kullanamaya bitmeme edenlerin oranı %8

Akaryakıta mevrut zamlarla gelişigüzel açkı sahiplerinin araçlarını henüz birkaç istimal eğiliminde olduğu izleniyor. Bugün dil sahiplerinin %91’i araçlarını elan birkaç kullandığını belirtirken yalnız herhangi bir zamanki gibi kullanmaya bitmeme ettiğini söyleyenlerin oranı %8’da kaldı. Dil sahiplerinin %87’si elan ilk istediği mesafe aracını kullandığını ama demin gerekli olmadıkça kullanmamaya çalıştığını belirtiyor. Araçları ile bundan sonra hafta sonu gezmeye gitmediğini belirten dil sahiplerinin oranı %76, alışverişe araçları ile gitmeyenlerin oranı ise %69 oldu.

Çalışanlar dolgun taşımaya yöneldi

Miftah sahibi çalışanların %71’i öz araçları ile işe gitmektense şişko taşımayı tercih etmeye başladı. Başka tıpkısı tasarruf yöntemi namına de andıran çevrede oturan rüfeka ile alay malay vasıta ile işe gitmek ve masrafları paylaşma yöntemi yeğleme ediliyor. Dil sahipleri araçlarını elan birkaç kullanmanın beraberinde akaryakıt alımında de henüz tetik davranıyor. Gelişigüzel 100 dil sahibinden 9’u eskisine bakarak henüz birkaç miktarda benzin alıyor. Açkı sahiplerinin %51’i henüz geçmiş araçlarının deposunu kamu doldururken bugün gerektiği büyüklüğünde aldığını, %39’u hiçbir ahit deposunu parçalanmamış doldurmadığını amma demincek eskisine bakarak daha birkaç akaryakıt aldığını söylüyor.

Kurgu sahiplerinin %60’ı aracını satmayı düşünmezken, %12’si aracını satıp adına yenisini almayı istiyor. Başka taraftan araç sahiplerinin %28’i araçlarını satıp adına da yenisini almamayı düşünüyor.

Eriştirme grubunda 12 maaş enflasyon yüzde 123’ü aştı Ipsos Türkiye CEO’akarsu Sidar Gedik, verilerle ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ulaştırma masraf grubu için TÜİK eliyle açıklanan 12 mahiye pahalılık %123.4. Ve bu harcama kategorisi enflasyonun bildirme doludizgin ilerlediği küme. Hiç zahir bunun altında yatan önemli nedenlerden biri akaryakıt fiyatlarındaki artış. bu arada, akaryakıt fiyatlarındaki artışın nakliye maliyetlerini birlikte yükselterek diğer kategorileri üstelik pahal etkilediğini hikâyelemek muktezi. Fakat bittabi ulaştırma harcamaları aracısız etkileniyor. Bu durumun açkı sahiplerine kuşkusuz yansıdığına bakmaya çalıştık. Artan akaryakıt fiyatları nedeni ile vesile sahiplerinin yarısı bir vakitler yakıt alırken depolarını tamamen doldurduklarını ancak daha çok bundan vazgeçtiklerini belirtiyorlar. Karşılaşılan yeni değer seviyesi rastgele on açacak sahibinden dokuzunun aracını daha beş altı kullanmasına öğün açmış.

Özellikle vazgeçilmez sıfır nedenler ile dil kullanımı düşmüş, söz misali temas dört şalter sahibinden üçü imdi ailece araba gezintilerinden vazgeçtiklerini belirtiyor, yeniden herhangi bir 10 vesile sahibinden yedisi artık alışverişe makine ile gitmediğini ifade ediyor. On araç sahibinden dokuzu, aracını vaktiyle gelişigüzel istediğinde kullandığını fakat çıktı zaruri olmadıkça kullanmadığını belirtiyor.

Mümasil oturan ihvan mahrukat harcamasını paylaşıyor İşe gezmek üzere açacak kullananların sayısında eksilme olduğunu kaydeden Göz, şöyle bitmeme etti: “Her 10 şalter sahibinden yedisi bir vakitler işe kurgu ile giderken çıktı bundan vazgeçtiğini belirtiyor. Bu duruma aynı çıkar yol yerine mail oturan hareket arkadaşlarının araçlarını işe gidiş geliş amacıyla eş kullanmaya başladıklarını görüyoruz. Dil sahiplerinin yarısından dahası bu yönteme başvurarak yakıt masrafını paylaştıklarını anlatım ediyorlar. Çevirgeç tasarruf şeklindeki bu değişimler, önümüzdeki dönemde ikinci umum otomobil piyasasında oylumlu ayrımsız zindelik yaratabilir, çünkü gelişigüzel 10 şalter sahibinden üçü aracını adına yenisini almamak amacıyla satmayı düşündüğünü belirtiyor. Ukrayna- Rusya savaşının da körüklediği küresel yer yağı fiyatları problemini bile değerlendirdiğimizde eriştirme maliyetleri açısından zor günlerin bitmeme edeceğini anlayış edebiliriz.”

Osmangazi Köprüsü’nden kurgu geçişinde rekor kırıldı

 

Kente girişte kurgu kuyruğu 5 kilometreyi geçti!

 

Otomobil ve belli belirsiz ticari çevirici pazarı büyüdü

 

Share: