Malatya’da “Hukuk Kliniği” açıldı

Konfedere Milletler Mülteciler Erdemli Komiserliği ve Türkiye Barolar Birliğince hesaplı “Türkiye’bile Sığınmacı, Sığınmacı ve Arızi Siper Altındaki Kişilerin Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Malatya’birlikte “Hususiyet Kliniği” törenle açıldı.

Malatya Valisi Hulusi Delicesine, Türkiye’nin sığınmacılara müteveccih hizmetleriyle bol benzeri sınav verdiğini belirtti.

DÜRÜST Tümen Suret Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Kötürüm dahi Türkiye’nin sığınmacılara sağladığı destekle yekpare dünyaya ongun bir örnek olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

“Bugün acun göçmenleri hemen konuşuyor. korumak namına Birleşmiş Uluslar’in çok oylumlu adımlar atması gerekiyor. Aylan bebekleri hiçbirimizin unutmaması gerekiyor. Bugün Akdeniz’üstelik, Ege’bile botları patlatılarak sularda boğulan göçmenleri hepimizin aynı el elan hatırlaması gerekiyor.”

Hayat Sağkan

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hayat Sağkan üstelik proje kapsamında bu sene 32 ilde 4 bin 500’ün üzerinde gerekseme sahibi mülteciye adli müzaheret desteği sağladıklarını söyledi.

Proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Sağkan, “Projenin ikinci hayatiyet alanında ise bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Malatya Hususiyet Kliniği ile 5. kliniğimizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis ve Malatya illerimizde kurulan hukuk kliniklerimizle hukuki bilgilendirme, farkındalık arttırma ve meslektaşlarımıza yönelik vukuf ve repertuvar paylaşımı ve ayrımsız hizmetler yürütmekteyiz.” diye niteleyerek konuştu.

Türkiye’ye teşekkürname

BM Mülteciler Efdal Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türkiye Barolar Birliği ortaklığında 5. Hususiyet Kliniği’ni Malatya’da açtıklarını belirtti.

Türkiye’ye yaptığı icraat üzere teşekkür eden Leclerc, şunları kaydetti:

“Türkiye, 2014’ten beri dünyanın genişlik şişman sığınmacı nüfusuna karı sahipliği işleyen devlet olarak arsıulusal camiadan dahi denge paylaşımı noktasında lazım desteği görmelidir. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yerine arsıulusal camianın bu desteği Türkiye’ye sağlaması gerektiğini düşünmekteyiz. Sağladığı uluslararası dulda ve şümullü içtimai uyum programı ile yarattığı ayırt üzere Türkiye’ye teşekkürler.”

Türkiye Barolar Birliği Komutan Yardımcısı Sibel Suiçmez ve Malatya Barosu Başkanı Öz Saygı Demez’in üstelik konuşmasının arkası sıra Malatya Ünsiyet Kliniği’nin açılışı yapıldı.



Share: