Cıvıl Cıvıl haberi: Cıvıl Cıvıl’da kez ortasındaki efdal gerilim hattı direği şaşırtıyor

Ordu’bile posta ortasındaki erdemli gerilim hattı direği şaşırtıyor

ORDU – Ordu’birlikte yolun ortasındaki efdal yüklülük hattı direği görenleri şaşırtıyor, sürücülere ise el anlar yaşatıyor.

Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan ve ayrımsız yolu ortadan ikiye bölücü, Türkiye Faaliyet İletim A.Ş.’ye ilişik olan yüksek yüklülük hattını haiz dikme, görenleri hayrete düşürüyor. Mahallenin oldukça ruhlu yollarından birinin ortasında küsurat ve kısaca 50 sene önce, henüz arasında kere yokken yapılan faziletli gerginlik hattı direği, öğün yapıldıktan sonraları kaldırılmadı. Mahalleli, yüksek yüklülük enerjisini Giresun bölgesine taşıyan hattın tutkun olduğu direğin, kimi vakit kazalara de sebebiyet verdiğini ve mahalleli yerine kendilerinin bile huzursuz olduklarını söylediler.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Mertan, “Bu fidan bizler amacıyla tehlikeli ve burada engebe oluyor. insanlar burada hangi yapacağını şaşırıyor, bunun kaldırılması için haddinden fazla uğraşıldı fakat kaldırılamadı. Yolun birlik ortasında ve benzeri dil geçebiliyor, ara sıra bilmeyenler oraya dalıyor. Az Daha seçme dönem kaza oluyor.

Enes Altuntaş isimli mahalle sakini de yaklaşık 15 yıldır mahallede oturduklarını ve geldiğinden itibaren direğin orada olduğunu ifade ederek, “Bu direk daima burada mevcut, sık sık kazaların olduğunu görüyoruz. Kaldırılırsa bol peki fakat kaldırılamıyor diye niteleyerek biliyorum. Bu ebat bize özel Karadeniz’dahi oluyor, buradan salmak isteyenlerin manevra yapması geçişsiz. Gece saatlerinden insanlar bu noktada düzlük diyerek özge şeridini kullanıyorlar, bu üstelik tehlikelere çağrılık çıkartıyor” diyerek konuştu.

Share: