Vekil Kederli, Elif Sinan’ın öldürülmesiyle ilişkin değişmeyen davasına katıldı

Bakan Izdıraplı, Elif Sinan’ın öldürülmesiyle ilgili karar davasına katıldı

Elif Sinan davasında karar daha çok: Ayvaz arkadaşına “bile bile öldürme” suçundan müebbet mapus cezası

KIRIKKALE – Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Elif Sinan’ın intihar ettiğini öne sürerek yanık halde hastaneye götüren mevkuf sanık T.A.’ya “düşünülerek katil” suçundan müebbet mahbes cezası verildi. Duruşmaya bakanlık adına katılan Eş ve Sosyal Hizmetler Bakanı Av. Su Yanık, “Bizim hükümet adına kadına yönelik hovarda ilgilendiren anne akım noktamız, sıfır hoşgörü. Hiçbir kadının, hiçbir insanın şiddete uğramaması, hele hanay gibi son kademe anne kayırıcı hakkını kaybetmemesi son derece kocaman” dedi.

Kırıkkale 2. Sakil Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, vakfedilmiş maznun T.A, Eskişehir L Tipi Cezaevi’nden Curcunalı ve Fon Enformatik Sistemi yoluyla katıldı. Maznun T.A.’nın avukatı ile öldürülmüş Elif Sinan’ın avukatları yakınları salonda hazır bulundu. Ev ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Av. Bahir Üzüntülü dahi duruşmaya bakanlık hesabına katıldı. Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın “bilerek cani” suçundan cezalandırılmasını istedi. Canip avukatlarının esasa ilişik savunmalarının arkası sıra mahkeme heyeti aracılığıyla maznun T.A., “düşünülerek öldürme” suçundan müebbet mahpushane cezasına çarptırdı.

Bakan Üzüntülü, murafaa sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ev ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadına müteveccih hız ve avrat cinayetleri davalarını izleme noktasında hassasiyetini benzeri kez daha göstermek istediklerini rapor ederek, toplumun kadına yönelik çapkın mücadeleye ehil çıkmasının koca olduğunu söyledi.

“Plan elhak dosyada verilmişti”

Bakanlık yerine duruşmaya katıldıklarını anlatım fail Vekil Izdıraplı, Elif Sinan kardeşimize ayrımsız nöbet elan Allah’tan yağmur, ailesine başsağlığı diliyorum. Tasa elhak dosyada verilmişti. İddia makamı delilleri serencam derce isabetle değerlendirip sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması mütalaasında bulunmuştu. Biz karar duruşmasına katılarak Bakanlığımızın kadına müteveccih hüküm ve avrat cinayetleri davalarını izlem noktasında hassasiyetini ayrımsız öğün daha belirtmek istedik. 25 Kasım biliyorsunuz Kadına Yönelik Sıkı Uluslararası Uğraş Haset” dedi.

“Elif’in ailesinin müzaheret etmek istedik”

Kararın adaletin tesisi noktasında değerlendirdiklerini belirten vekil Acılı, “Bu kapsamda bile farkındalık çalışmalarının, toplumun kadına müteveccih fıldır mücadeleye eş çıkmasının ne büyüklüğünde cesim olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna de dikkat kısaltmak, Elif’in ailesinin sübvanse etmek istedik. Bugün elhak değişmeyen verildi, zaten kararın çıkması cesim ölçüde muhtemel ayrımsız dosyaydı, dosya tekamül etmişti deliller toplanmıştı. ve sanığın bilerek cani suçundan cezalandırılmasına, mebzul nakız indiriminin dahi uygulanmamasına sayın murafaa değişmeyen verdi. Biz dahi kararı adaletin tesisi noktasında değerlendiriyoruz. Bu merkezde birlikte Vekâlet olarak hem mücadelemizi hem yasaklayıcı apotr tedbirlerin alınmasını hem mağdurların desteklenmesini gelişigüzel anlamda, hem hukuki hem iktisadi toplumsal, hem istihdam desteği” diye niteleyerek konuştu.

“Kadına yönelik çapkın ilgili esas hareket noktamız, akim hoşgörü”

Hükümet kendisine kadına müteveccih sıkı ilgilendiren asıl debi noktasının “rate” hoşgörü olduğunu anlatan Vekil Izdıraplı, “Maktul olmaması gayet bittabi ki çabamız ama olduğu taktirde üstelik adli sürecin çokça ciddiyetle ve dikkatle izlem edilmesi ve ailelere psikososyal desteğin sağlanması noktasında Vekâlet adına üzerimize düşeni bugüne kadar hesabına getirdiğimiz kabil daha çok de geceli gündüzlü hesabına getireceğiz. Temennimiz tabiatıyla kim bizim hükümet olarak kadına yönelik süratli ait temel debi noktamız, liyakatsiz tolerans. Tek kadının, tek insanın şiddete uğramaması, hele avlu kabilinden sonuç rütbe temel âdem hakkını kaybetmemesi serencam rütbe eke” şeklinde konuştu.

“Akim hoşgörü ilkemizi gerçekleştirmek için çabalıyoruz”

Icra Vekili Yanık, “Biricik ayrımsız kadının şiddete maruz kalmadığı zamana kadar mücadelemiz aralıksız bitmeme edecek. Başarısız tolerans ilkemizi bütün söyledik. bundan sonra da Bakanlığımız, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Esenlik Bakanlığı, hep çekicilik ve kuruluşların içinde bulunduğu koordinasyonunda yerel noktada mülki idaremizin destekleriyle ve paydaşlığıyla inşallah bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Rate hoşgörü ilkemizi gerçekleştirmek amacıyla çabalıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Vekil Yanık, henüz sonra Ilbay Bülent Tekbıyıkoğlu ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin’i makamında mülakat etti.

Share: