Anne ve babasının izinden revan böke tekvandocu bakir başarılar peşinde

Kocaeli’bile canlı tekvandocu ana babanın acun ikincisi 14 yaşındaki kızları Esila Bahir, başarılarını yıpranmamış şampiyonluklarla taçlandırmak istiyor.

Esila Deniz, ana ve babasının izinden anbean 6 yaşında tekvandoya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt spor Kulübü bünyesine katılan Bahir, kendisini geliştirerek olgunluk gösterdiği sporda bu yıl Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Ardından Bulgaristan’bile orak ayı ayında planlı Yıldızlar Acun Tekvando Şampiyonası’nda sim madalyaya uzanan, Malta’da kasım ayında gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’ndan bile üçüncü kendisine dönen Deniz, gözünü yıpranmamış başarılara dikti.

Bahir, ulusal ve arsıulusal organizasyonlarda madalya hedefine yansımak için çalışmalarını, zamanında annesi Esra ve babası Behlül Bahir’in bile antrenörlüğünü eden Cemal Ana ile sürdürüyor.

“Babamın antrenmanlarını izleyerek tekvandoya başladım”

Esila Deniz, AA muhabirine, babasının antrenmanlarını izleyerek tekvandoya başladığını söyledi.

Tekvando merakının aileden geldiğini tamlayan Bahir, “5-6 yaşlarındayken babamın siftinlik benzeri spor salonu vardı, orada eğlencesine yapıyordum. Babamla antrenmanlar yapmaya başladık. Babam yardımıyla bu spora başladım diyebilirim. Bu sene Türkiye şampiyonu oldum. Tıpkısı zamanda acun ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü elde ettim.” diye niteleyerek konuştu.

Başarılarına yenilerini esermek istediğini dile getiren Deniz, bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Deniz, eskiden esas ve babasını işveren antrenörle çalışmalarını sürdürmesinin iyice ayrımsız his olduğunu anlatarak, “Hocam annemi ve babamı çalıştırdı, demincek beni çalıştırıyor. Bundan muhit çokça gururluyum.” dedi.

Gelecekteki hedeflerinden bahseden Deniz, “Gine Türkiye şampiyonu olup, acun ve Avrupa şampiyonalarına katıldıktan sonra gitgide olimpiyatlarda yarışmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

“Esila’nın yeteneklerini elan küçükken keşfettik”

Antrenör Cemal Ana ise Esila Deniz’in yetenekli olduğunu daha küçükken keşfettiklerini belirterek, “Esila’nın esas ve babası benim sakat sporcularımdı. Babası 15 sene evvel Türkiye’üstelik etap yapmıştı. Esila o devir küçüktü, salona baziçe oynamak gayeli geliyordu. Temel ağababa sporcu olunca ona burada idman yaptırmaya başladık. Antrenmanlarda Esila’nın yeteneklerini keşfettik.” diye niteleyerek konuştu.

Bahir’in başarılı benzeri sportmen olduğunu dile getiren Temel, “Türkiye Şampiyonası’nda birinci olunca milli mızıka seçmelerine katılıp kazandı. Bu sene evvel kendisine Acun Şampiyonası’nda ikinci oldu, çabucak ardından Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Ayrı benzeri çalım oldu bizim için, anne ve babasının döneminde imkanlar henüz kısıtlıydı. Demin Kağıtspor’un sağladığı imkanlar elan farklı.” açıklamasında bulundu.

Ana, dünya klasmanında bakıldığında tekvandonun şu zaman futboldan bilahare bildirme aşkın sporcusu olan branş konumunda bulunduğuna bel ederek, “Bu büyüklüğünde sporcunun arasından çıkıp dünyada muvaffakiyet örtmek basit ağırlık.” ifadesini kullandı.

Share: