Türkiye’nin arpa ihtiyacının yüzdelik 4’ü Kırşehir’den karşılanıyor

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Türkiye’nin rüşvet ihtiyacının yüzdelik 4’ünün Kırşehir’den karşılandığını belirtti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitenden (KAEÜ) yapılan açıklamaya bakarak, Tarım Fakültesinin tarımsal öğretimin başlamasının 177. sene dönümü dolayısıyla düzenlediği devre içi toplantıya katılan Seçen, “Kırşehir’bile Tarım ve Uygulamaya Konulan Projeler” konulu lokma tatlısı yaptı.

Kırşehir’in geniş meralara ehil olduğunu vurgulayan Seçen, iklim genelinde 2 milyon 600 bin dekarlık alanda rençperlik yapıldığını anlatım etti.

Kentte akıllıca ekipmanlarla şuurlu tarım yapıldığını vurgulayan Seçen, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayımız iyi seviyede. Türkiye’nin rüşvet ihtiyacının yüzdelik 4’ünü Kırşehir sağlıyor ve 2 milyon 600 bin dekarlık alanda çiftçilik yapılıyor. Sıkıntılarımız ise köylerde zihayat nüfus azalıyor, munzam değeri artacak ürünlere bükünmek lüzumlu ve kısıtlanmış su kaynaklarımız var.” ifadelerini kullandı.

KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya dahi tarımsal öğretime geçişin 1846 yılında başladığını ve kültür fakültelerinin tarıma koca ulama sunduğunu aktardı.

Fakültelerinin gıda, ekincilik ve hayvancılık alanında kalifiye hareket gücü talebinin karşılanmasına müteveccih yaptığı çalışmaların mehabetli olduğunu, kendilerinin bile ekincilik ve jeotermal alanında uçman darülfünun olduklarını vurgulayan Kazankaya, Türk tarımının gelişmesi ve ilerlemesi amacıyla çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıya, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Yurt Karakaya, Kırşehir Şeker Hastalığı Fabrikası Umumi Müdürü Müşkül Erence, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Share: