İranlı turistlerin yeni gözdesi Van Gölü sahilleri oldu! Ayda 2 nöbet geliyorlar

Tarihi güzellikleri ile ön plana sâdır Van, bu yıl birlikte İranlı turistlerin akınına uğradı. Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nı kullanarak kente gelen İranlı turistler, şehri hayranlıkla geziyor. Sahillerde de iyicene vakit nâkil İranlı turistlerin Van, flaş duraklarından oluyor.

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Van’ın ekonomisine büyük yardım sağlıyor. Ülkelerindeki dinlence günlerini Van’da geçiren İranlı turistler, bir taraftan alışveriş yaparken, ayrıksı yandan Van Gölü’nün sahillerinde sunturlu koridor geçiyor. Hem tatil hem dahi alışveriş amacıyla Van’ı yeğleme fail İranlı turistler, Edremit ilçesindeki sahilde gezdi. İranlı turistler, gezileri sırasında Van Gölü’ne alın özçekimler yaparak andaç ölümsüzleştiriyor.

“AYDA İKİ POSTA VAN’A DOLAŞMA DÜZENLİYORUZ”

İranlı tur rehberi Mina Amiri, turistbirlikte geldiği 25 nefis kafileyle Van’de pir çatlak geçirdiklerini söyledi. Van Gölü’nde geziler düzenlediklerini ve tekneyle gezdiklerini ifade fail Amiri, “Bizimle mevrut kafilemiz Van’de Akdamar Adası ve kedi evini üstelik görüyor. Ayda iki defa Van’a devir düzenliyoruz. Rastgele turda 25 şahsiyet barhana bize eşlik ediyor. Van’ı haddinden fazla seviyorum. Van çok güzeldir. Vanlılar marifetiyle saygı görüyoruz. 4 günlük programımızda istedim ki bu güzellikleri ve Akdamar Adasını görsünler” dedi. Van’bile iyice kânunuevvel geçirdiklerini dile getiren aynı sair İranlı turistler ise Van’ın ve Van Gölü’nün haddinden fazla domuzuna olduğunu söyledi.



Share: