Saniye Nine’nin evindeki “Kardeşler Kütüphanesi”hangi bindi yağdı

Elazığ’ın Keban ilçesinde 77 yaşındaki Saniye Bayır’ın, evinde, öğüt çalışmaları üzere mahalledeki çocukların kullanımına sunduğu odaya ülkenin ayrımlı illerinden betik desteği sunuldu, elektronik beyin ve yazıcı gönderildi.

Keban’ın Kalkar Mahallesi’nde dinç Kıran’ın, eskiden oğlunun kullandığı, gereksiz durması hesabına eğitime katkı arz etmek için mahalledeki çocuklara tahsis ettiği bölüm, desteklerle adeta “eğitim yuvası”na dönüştü.

Mahalledeki çocukların evden getirdikleri masa, iskemle, halı, minder kabilinden eşyalarla döşedikleri, duvarlarını balonlarla süsledikleri ve “Kardeşler Kütüphanesi” adını verdikleri odaya, Anadolu Ajansının (AA) yaklaşık tıpkı ay önceki yaptığı haberin peşi sıra ülkenin dört bir yanından pusula gönderildi.

Saniye ninenin bir yıldır evini açtığı ayrıntılar, vatandaşların gönderdiği 500 kitap, elektronik beyin ve edip ile şişman bahtiyarlık yaşadı. İlçeye ulaştırılan kitaplar ve malzemeler, Keban Belediyesi vasıtasıyla öğrencilere tasdik edildi.

Keban Belediye Reisi Fethiye Süvari birlikte tezkere sayısı mütezayit “Kardeşler Kütüphanesi”hangi kitaplık bergüzar etti.

“Rahatlıkla derslerimize çalışabilir, artık tezkere okuyabiliriz”

Çocuklardan Elif Armağan Gedik, AA muhabirine, kütüphaneye sağlanan destekten âlem arkadaşlarıyla iri mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Artık kütüphanede haddinden fazla sayıda pusula ile bilgisayar ve muharrir olduğunu anlatarak, “Burada ödevlerimizi yapıp, ferah ferah derslerimize çalışabiliriz, bundan sonra pusula okuyabiliriz. Haddinden Fazla mutluyuz.” dedi.

Fıkdan Turan ise gönderilen kitaplar sayesinde daha fazla mektup okuyabilecek olmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Kardeşler Kütüphanemiz daha birlikte pir oldu. Gönderilen kitaplar ve malzemeler sayesinde kütüphanemize imdi çocuk gelmeye başladı, haddinden fazla mutluyuz. Bize bindi oldukları amacıyla yekpare Türkiye’ye teşekkürname ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hiranur Karaoğlu bile kütüphanedeki az sayıda kitabı daha önceki okuduğunu, gönderilen yeni kitapları üstelik derk etmek istediğini söyledi.

“İnşallah artık okuyup, iz sahibi olurlar”

Evini çocuklara tahsis ederek bu esenlik hareketinin öncüsü olan Saniye Belen de çocukları çok sevdiğini, mahalledeki çocukları da öz çocukları üzere gördüğünü belirtti.

Ülkenin farklı bölgelerinden sunulan desteğin kendisini da mutlu ettiğini dile getiren Kıran, şöyle konuştu:

“Allah razı olsun herkesten. Tanrı hayırlarını akseptans etsin, emeklerini boşa götürmesin. Dallar inşallah artık okuyup, iz sahibi olurlar.” diye konuştu.

“Çocuklarımıza berceste olsun”

Keban Şehremini Fethiye Süvari ise değişik illerdeki derneklerin ve hayırseverlerin kendilerini arayarak Saniye Bayır’ın çabasına bindi arz etmek istediklerini belirttiğini anlatım etti.

Süvari, şunları söyledi:

“Türkiye’nin rastgele vasıtasıyla arıyorlar. İstanbul Ümraniye Müftülüğüne merbut Hacı Ömer Karakul Camisi Derneğinden aradılar ve öğrencilerimize bilgisayar göndereceklerini söylediler. Bilgisayar ve yazar geldi, personelimiz kurulumunu yaptı. Türkiye’nin seçme tarafından 500’e mail mektup geldi. Hala üstelik kabartmak isteyenler var. Teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza filinta olsun.”

Share: