Yedigöller’de 33 günde 167 bin metrekarelik alanın altyapısı münteha

Kütahya Belediye Başkanı Bilici Işık, çalışmaların tam hızıyla sürdüğü Yedigöller’de incelemelerde bulundu. Çalışmalarda 33 günde 167 bin metrekare alanın altyapısının tamamlandığını tabir eden Komutan Işık, “Ulusal ve uluslararası festivaller karışma Kütahya’daki herhangi bir çeşit toplumsal, kültürel etkinlikte kullanabileceğimiz tıpkısı alana şehrimiz kavuşuyor” dedi.

Kütahya’yı elan yaşanabilir ağıl getirmek ve şehrimizin ihtiyaç duyduğu içtimai ve kültürel düz yerine projelendirilen Yedigöller’de icraat hız kesmeden bitmeme ediyor. 33 günün geride kaldığı çalışmalarda şanlı etap kaydedilen proje alanında incelemelerde bulunan Şehremini Prof. Dr. Bilici Işık, “Yedigöller proje sahamızdayız. Toplamda 350 bin metrekare, birinci etabında 255 bin metrekare alandan oluşan bu iki etaplı projemizin bir numara etabının inşaat faaliyetlerine başlayalı 33 bölüm oldu. 33 dönme içerisinde kestirmece 167 bin metrekarelik arazi zemin altyapısıyla tamamlandı. Göletimizin günahsızlık işleri ve çevresinin taşlarla döşenmesi işlemleri bitmeme ediyor. Şu anda kayırıcı yapı çalışmalarımız çabucak kazasız ve belasız bugüne büyüklüğünde geldi. Tanrı kader ederse 2023 yılı içerisinde mecmu 255 bin metrekareden oluşan bu alanı, şehrimize kazandırmayı planlıyoruz. Ulusal ve uluslararası festivaller karışma Kütahya’daki seçme çeşit içtimai, kültürel etkinlikte kullanabileceğimiz ayrımsız alana şehrimiz kavuşuyor. Rabbim kazasız ve belasız tamamlamayı nasip etsin. Yüklenici firmamızın çalışanları başta tevessül etmek üzere, bu alanın bu şekle dönüştürülmesinde emeği geçen eksiksiz belediyemiz personeline ayrı ayrı teşekkürname ediyorum. Şehrimize adamakıllı olsun. Görmeyen hemşehrilerimizin bu alanı kesinlikle gelip görmelerini alelhusus istirham ediyorum. Burayı görmeden projenin hangi zeki geldiğini size ne büyüklüğünde anlatsak da anlatmamız yumruk. Bizim insanımız gördüğü anda bir nice şeyi anlayacak ve Kütahya’nın acun kentleri arasına bu tuhaf projelerle girebileceği iddiamıza doğruluk verecektir. Tıpkı el daha yalabık olmasını ve kazasız, belasız bitirmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yedigöller’de, eğlence alanları, çıkma alanları, sportif alanlar, derrace parkurları, yürüme parkurları, aşevi, gidiş geliş yetişek pisti, kafeterya, çocuk köyü, kuş köyü, piknik alanları, ığrıp balıkçılığı kabil ihtiyaç duyulan gelişigüzel kalem toplumsal aktivitenin yapılabileceği alanlar olacak. – KÜTAHYA

Share: