Sakat mahkûm ihtişam desteğiyle besiciliğe başladı

Bayburt’ta Yüksel Zozik, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “Çarkıt Hükümlü Öz İşini Ihdas Yardım Desteği” projeleri kapsamında aldığı hibeyle başladığı besicilikle ailesinin geçimini temin etmenin yanında hayvancılığa bile katkı sağlıyor.

İşlediği benzeri suçtan belde girdiği cezaevinden 2019’üstelik çıkan 39 yaşındaki Zozik, hayatında yeni bire bir mevzu açmak üzere Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yönlendirmesiyle girişimcilik sertifikası aldı.

Besicilik fayrap etmek için mali bindi arayışına giren Zozik, İŞKUR’un “Bozuk Mahkûm Kendi İşini Ihdas Teberru Desteği” projesine başvurdu. Müracaatı kabul edilen Zozik, verilen hibeyle besicilik amacıyla lüzumlu altyapıyı kurdu ve 5 büyükbaş hayvan aldı.

“Özel sektörde yalınç niteliksiz aksiyon bulamıyoruz”

Yüksel Zozik, AA muhabirine, cezaevinden çıktıktan sonradan hususi sektörde hisse senedi bulamadığını söyledi.

İŞKUR’un projesine başvurarak 5 kocabaş efsanevi alıp pres kurduğunu belirten Zozik, “Devletimizin verdiği bu imkan sebebiyle kendime ilişik hayvanlarım oldu. Amacım, hayvan sayısını artırarak hem kendime hem ülke ekonomisine ulama uydurmak.” dedi.

Zozik, ailesinin geçimini realizasyon ederken bire bir zamanda da işini büyütmeye himmet ettiğini anlatarak, “Hususi sektörde gösterişsiz süssüz hareket bulamıyoruz. Devletimizin verdiği bu imkanlardan yağlık mutluyuz. İşimizi sürdürüyoruz, inşallah daha üstelik devamını getireceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

Cet mesleği besicilikte tecrübeli olduğu amacıyla 1,5 yılda kocabaş sayısını 10’a çıkarttığını dile getiren Zozik, projeyi hayata geçirmesinde kendisine destek olan kurumların yetkililerine teşekkür etti.

“Zat işlerini kurup büyütmelerine bindi sağlıyoruz”

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdullah Kahveci, projenin sakat ve bozuk mahkûm çalıştırmayan aksiyon verenlere makbul idari servet cezalarından elde edilen gelirle sürdürüldüğünü söyledi.

Kahveci, ilde “Çarkıt Mahkûm Kendi İşini Ihdas Teberru Desteği” kapsamında besicilik üzerine 4 proje bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Projemizin faydası, gelişim bulmakta dezavantajlı gruplar yerine tanımladığımız özürlü ve bozuk hükümlülerimizin zat işlerini kurmalarını sağlıyor. Zımnında zat işlerini kurup büyütmelerine bindi sağlıyoruz. Bu tıpkısı sarrafiye oluyor. Henüz bilahare zaten 3 yıl içerisinde bile hayvanları çoğaldığı üzere bu işe bitmeme ediyorlar ve böylecene aksiyon sahibi oluyorlar.”

Share: