Yemen ordusu: Husilerin saldırılarında 4 çeri öldü

Yemen ordusu, İran destekli Husilerin ateşkesi ihlal fail saldırıları sonucu 72 saatte 4 askerin öldüğünü, 25’inin yaralandığı bildirdi.

Ordudan yapılan bağlanmış açıklamada, Husiler 8-10 Ağustos’ta Hudeyde, Hacce, Taiz, Marib, Cevf, Ebyen ve Dali vilayetlerindeki cephelerde ateşkesi 351 kere ihlal etmekle suçlandı.

Açıklamada, Husi milislerin ateşkesi ihlal ederek düzenlediği saldırılar sonucu 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 25’inin yaralandığı aktarıldı.

Konuyla ilgilendiren Husilerden izah gelmedi.

Yemen’deki iç savaş ve ateşkes

Yemen’deki İran destekli Husiler, Ilkgüz 2014’ten bu yana payitaht Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki ortak yönetim güçleri ise Mart 2015’ten itibaren Husilere cebin Yemen hükümetine destek veriyor.

Mürekkep Uluslar (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin 2 Nisan’dan bu yana devam fail ateşkesin iki kamer daha uzatılmasını akseptans ettiğini duyurmuştu.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda kestirmece 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın yeryüzü yok yoksul ülkeleri beyninde saha kayran Yemen’de iç harp nedeniyle büyüyen insani akse ise azgın boyutlara ulaştı.

Share: